Veelgestelde vragen

INCONTROL TOUCH MAP UPDATER – Installatie

Wat is de InControl Touch Map Updater? Waar dient het voor?

InControl Touch Map Updater is gratis software waarmee u kaartupdates kunt downloaden en installeren op de SD-kaart van uw navigatiesysteem. Zonder de InControl Touch Map Updater kunt u geen updates downloaden op de SD-kaart van uw navigatiesysteem. Download hier de InControl Touch Map Updater.

OPMERKING: SD-kaart: De SD-kaart is ingebouwd in het navigatiesysteem van uw voertuig. Op de kaart staan licenties van het navigatiesysteem en de door de fabriek geïnstalleerde kaart. Om de kaart op uw navigatiesysteem te updaten, verwijdert u de SD-kaart uit de sleuf (zie handleiding van het voertuig) en plaatst u deze in de kaartsleuf van uw computer.

OPMERKING: De SD-kaart moet altijd ontgrendeld zijn (kleine schakelaar aan de zijkaart van de SD-kaart) zodat de InControl Touch Map Updater er vereiste informatie op kan schrijven, zoals het downloaden en installeren van nieuwe inhoud.

Hoe download ik de InControl Touch Map Updater?

U kunt de Map Updater-software downloaden van de websitehttps://jaguar.welcome.naviextras.com. Ga direct naar de pagina Uw update.

Hoe kom ik aan de meest recente versie van InControl Touch Map Updater?

Zodra een nieuwe versie van InControl Touch Map Updater beschikbaar is, zal het programma u automatisch laten weten dat u uw huidige versie moet updaten. Als u deze automatische update-methode liever niet gebruikt, kunt u de meest recente InControl Touch Map Updater te installeren via de website https://jaguar.welcome.naviextras.com. U kunt daar het installatieprogramma en de bijbehorende, meest recente versie van InControl Touch Map Updater downloaden.

Kan ik InControl Touch Map Updater installeren in Windows?

Ja, InControl Touch Map Updater is compatibel met Microsoft Windows versie 7, 8 en 10.

Kan ik InControl Touch Map Updater installeren op een Mac?

Ja, InControl Touch Map Updater is compatibel met Mac, OSX 10.10 of hoger.

Als u OSX Catalina gebruikt, download en installeer dan de laatste versie van de InControl Touch Map Updater, die compatibel is met uw huidige versie van OSX. De vorige versie van InControl Touch Map Updater start niet als de update voor OSX Catalina is geïntalleerd.

Heb ik een internetverbinding nodig om de meest recente kaarten/content te downloaden?

De InControl Touch Map Updater moet verbinding maken met online servers voor het voltooien van verschillende functies waaronder het zoeken naar updates en het downloaden van nieuwe kaarten.

Hoe start ik de InControl Touch Map Updater?

Wanneer u de InControl Touch Map Updater hebt gedownload en geïnstalleerd, opent u deze via het pictogram op uw bureaublad. Haal de SD-kaart uit de sleuf in uw voertuig en steek deze in uw computer (pc of Mac). De InControl Touch Map Updater zal de navigatiegegevens op uw SD-kaart automatisch herkennen en lezen.

OPMERKING: Zorg ervoor dat u het navigatiesysteem van uw voertuig minimaal eenmaal hebt ingeschakeld voordat u de SD-kaart eruit haalt en in uw computer plaatst.

Welke talen ondersteunt de InControl Touch Map Updater?

De InControl Touch Map Updater is beschikbaar in meerdere talen. Gebruik de TAAL-selector om alle beschikbare talen te bekijken.

INCONTROL TOUCH MAP UPDATER – Gebruik en bediening

Hoe creëer ik een InControl Touch Map Updater-account?

Om kaartupdates te downloaden moet u een account creëren in de InControl Touch Map Updater-applicatie. Open de InControl Touch Map Updater, klik op ’Registratie’ en voer uw naam, e-mailadres en wachtwoord in.

Ik ben mijn e-mailadres vergeten. Wat moet ik doen?

Als u het e-maildres waarmee u een InControl Touch Map Updater-account hebt gecreëerd bent vergeten, dan moet u zich opnieuw registreren. Alle content die u eerder hebt verkregen zal nog steeds beschikbaar zijn, omdat de content is opgeslagen op uw SD-kaart en niet in uw InControl Touch Map Updater-account.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik nu doen?

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u uw wachtwoord ophalen via de link ‘Wachtwoord vergeten’.

KAART-UPDATES

Hoe kan ik mijn bestaande kaarten updaten of extra's kopen?

U kunt uw kaarten updaten via InControl Touch Map Updater-applicatie/software. Volg voor een snelle start deze vier stappen:

  1. Haal de SD-kaart van uw voertuig uit de sleuf en plaats deze in uw computer.
  2. Download InControl Touch Map Updater op uw computer en open dit.
  3. Volg de instructies op het scherm om uw kaart te updaten.
  4. Steek de SD-kaart weer in uw voertuig.

Raadpleeg de How to-gids voor meer informatie.

OPMERKING: Zorg ervoor dat u het navigatiesysteem van uw voertuig minimaal eenmaal hebt ingeschakeld voordat u de SD-kaart eruit haalt en in uw computer plaatst.

Hoe kan ik de beschikbaarheid van kaartupdates bekijken?

Open de InControl Touch Map Updater en plaats de SD-kaart van uw voertuig. De applicatie herkent automatisch beschikbare updates voor de gedetecteerde SD-kaart en biedt deze aan om te downloaden en installeren. Als u voordat u InControl Touch Map Updater opent wilt weten of er een nieuwe kaartversie is, meld u dan hieraan voor nieuwsbrieven. U wordt dan via e-mail op de hoogte gehouden.

Kan ik beschikbare updates later installeren?

Ja, alle beschikbare updates kunnen op welk moment dan ook worden geïnstalleerd.

Kan ik een download en installatie tijdens het proces annuleren?

Nee, het download- en installatieproces moet volledig worden voltooid om consistentie en geldigheid van de kaartinhoud op de SD-kaart te behouden. Zorg dat de InControl Touch Map Updater niet wordt afgesloten en dat de SD-kaart niet wordt verwijderd tijdens het downloaden en installeren.

Hoelang duurt het downloaden van de kaartgegevens?

De downloadtijd varieert op basis van de omvang van de inhoud die wordt gedownload en de snelheid van uw internetverbinding. Aanbevolen wordt een breedband internetverbinding te gebruiken voor het downloaden van updates van nieuwe inhoud.

Worden de oudere kaarten gewist bij het installeren van nieuwe?

Ja, nieuwere kaarten verwijderen en vervangen de oudere versie van de kaart.

INCONTROL TOUCH MAP UPDATER – Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Hoe kan ik een verbindingsfout herstellen?

Een verbindingsfout duidt erop dat de InControl Touch Map Updater geen contact kan maken met de online updateservers. Zorg dat een actieve internetverbinding beschikbaar is en probeer de InControl Touch Map Updater opnieuw te laden.

Waarom detecteert de InControl Touch Map Updater mijn SD-kaart niet?

De InControl Touch Map Updater herkent alleen geldige SD-kaarten die ontworpen zijn voor gebruik met het InControl Touch-navigatiesysteem. Andere SD-kaarten zullen niet worden gedetecteerd. Indien de SD-kaart beschadigd is of de gegevens veranderd zijn zonder het gebruik van InControl Touch Map Updater, dan kan dit ertoe leiden dat de SD-kaart niet meer herkenbaar is. Controleer tevens of de SD-kaartsleuf op uw pc of Mac goed werkt.

Waarom zijn sommige opties grijs?

De InControl Touch Map Updater herkent automatisch de inhoud van de aangesloten SD-kaart. De beschikbaarheid van bepaalde knoppen en/of functies kan gekoppeld zijn aan de inhoud van de SD-kaart.

Wat moet ik doen als mijn SD-kaart kwijt, kapot of beschadigd is?

U zal dan u nieuwe SD-kaart moeten kopen. Neem contact op met uw Jaguar-dealer voor hulp.

Waarom wordt mijn VIN weergegeven in de InControl Touch Map Updater?

De InControl Touch Map Updater gebruikt uw VIN om een niet-overdraagbare licentie voor het gebruik van kaarten op uw voertuig tijdens het activeringsproces te autoriseren.

Waarom geeft mijn voertuig melding van een ongeldig VIN op de SD-kaart?

Een voertuig meldt een ongeldig VIN op de SD-kaart als het licentiebestand op de SD-kaart geactiveerd is met een VIN van een ander voertuig. Zorg ervoor dat u de juiste SD-kaart heeft geactiveerd voor gebruik in de auto.

Waarom herkent mijn voertuig de SD-kaart niet?

Als uw InControl Touch Map SD-kaart niet herkend wordt, controleer dan of de SD-kaart ontgrendeld is (kleine schakelaar aan de zijkant van de SD-kaart) en of de SD-kaart goed in de SD-kaartsleuf van het voertuig is geplaatst. Als deze er correct in zit, zet de motor dan uit, sluit de deuren van de auto en vergrendel de auto twee minuten lang voordat u de auto opnieuw start. Als de SD-kaart nog steeds niet wordt herkend, let dan op foutmeldingen die uw voertuig toont en neem contact op met uw Jaguar-dealer voor hulp.

Geen VIN gekoppeld aan de SD-kaart? Waarom?

Dit bericht houdt in dat de InControl Touch Map Updater geen Vehicle Identification Number (VIN) kon vinden op de kaart. Neem contact op met uw Jaguar-dealer.

Waarom zie ik de melding ‘De computer heeft onvoldoende vrije ruimte'?

De InControl Touch Map Updater moet de geselecteerde producten downloaden van een online server voordat het de gegevens op de SD-kaart kan zetten. Als deze fout optreedt, dient u te zorgen voor voldoende vrije ruimte op uw computer en het download- en installatieproces opnieuw te starten. De benodigde vrije ruimte varieert per kaartregio. Als vuistregel is ongeveer 10GB vrije ruimte nodig.

Waarom lukt het downloaden en installeren niet?

Mogelijke oorzaken hiervoor kunnen zijn dat de InControl Touch Map Updater geen contact kan maken met de updateservers door problemen met het netwerk, optredende verbindingsfouten of schrijf/lees-fouten van de SD-kaart. In de meeste gevallen geeft de InControl Touch Map Updater een foutmelding weer om te helpen bij het identificeren van het probleem. Als u een consistent probleem ondervindt met het downloaden en installeren, neem dan contact op met uw Jaguar-dealer voor hulp.

Waarom moet de SD-kaart ontgrendeld zijn?

De SD-kaart moet altijd ontgrendeld zijn (kleine schakelaar aan de zijkaart van de SD-kaart) zodat de InControl Touch Map Updater er vereiste informatie op kan schrijven, zoals het downloaden en installeren van nieuwe inhoud.

Kan ik een externe SD-kaartlezer gebruiken?

Ja, u kunt een externe SD-kaartlezer die aangesloten is op uw pc of Mac gebruiken.

Kan ik persoonlijke gegevens op de SD-kaart opslaan?

De InControl Touch Map SD-kaart wordt geleverd voor uitsluitend gebruik met het InControl Touch-navigatiesysteem. De kaart moet niet worden gebruikt voor het opslaan van andere gegevens. Wijzigingen aan de inhoud van de SD-kaart mogen alleen worden uitgevoerd via de InControl Touch Map Updater. Het opslaan van andere gegevens op de SD-kaart of het aanbrengen van ongeautoriseerde wijzigingen van gegevens op de SD-kaart kan leiden tot problemen met het InControl Touch-navigatiesysteem en kan uw garantie ongeldig maken.

Kan ik de inhoud van een SD-kaart naar een andere kaart kopiëren?

Nee, het kopiëren of dupliceren van de inhoud van de SD-kaart is verboden onder de algemene gebruiksvoorwaarden. Het ongeautoriseerd kopiëren of dupliceren van SD-kaarten is tevens verboden.

Ik werk op een Mac en de InControl Touch Map Updater start niet. Wat moet ik doen?

Als u OSX hebt geupdate naar Catalina, werkt InControl Touch Map Updater alleen als u de vorige versie van de InControl Touch Map Updater verwijdert en de nieuwste downloadt.

Waar moet ik de eerste keer dat ik de applicatie gebruik op letten?

Wanneer u de InControl Touch Map Updater voor het eerst op Catalina macOS gebruikt, is een aanvullende toestemming vereist om de toepassing toegang te geven tot bestanden op uw laptop/toetsel.Sta dit toe, anders werkt de InControl Touch Map Updater niet.

Kan ik de instellingen voor de rechten van de applicatie later wijzigen?

Ja, die kunt u op elk gewenst moment instellen in Systeemvoorkeuren. Ga naar Beveiliging en privacy > Bestanden en mappen, en vink het vakje aan naast Externe schijven onder de toepassing InControl Touch Map Updater.

Heeft u een contactcentrum voor ondersteuning?

Neem contact op met uw Jaguar-dealer voor hulp.